PEELINGI

MASKI

KONCENTRATY

ŻELE

AMPUŁKI, SERUM

SOLE

PREPARATY DO MASAŻU CIAŁA

BALSAMY

PIELĘGNACJA DŁONI I STÓP

Chocolate SPA
"Hot chocolate" Maska czekoladowa

Ref. PN 270

Maska w postaci proszku czekoladowego, który po zmieszaniu z letnią wodą daje konsystencję plastycznej, ciepłej czekolady. Zabieg z użyciem maski jest ekskluzywnym zabiegiem łączącym działanie stymulująco – drenujące caobrominy i teobrominy, z redukcją depozytów tłuszczu. Czekolada poza działaniem wyszczuplającym i antycellulitowym, wykazuje również działanie aromaterapeutyczne i relaksujące. Skóra po zabiegu jest nawilżona, miękka, gładka, o zdrowym kolorycie i przyjemnym zapachu. Maska zawiera:

- proszek czekoladowy, bogaty w witaminy A, E, F, H i sole mineralne, żelazo, magnez, potas, fosfor. Składniki te w połączeniu z polifenolami i flawonoidami spowalniają procesy starzenia i utrzymują skórę w doskonałej kondycji. Czekolada działa regenerująco i antyoksydacyjnie oraz poprawia krążenie i przepływ limfy. Skutecznie pobudza produkcję endorfin, tzw. „hormonów radości”;

- algę Lithothamnium – o rekordowej zawartości wapnia i magnezu oraz aminokwasów, witamin A, B, D, E i K, beta-karotenu i pierwiastków śladowych tj. cynk, selen, żelazo i chrom. Działa na skórę odżywczo i remineralizująco.

- algę Lessonia - brunatna alga bogata w olioelementy - magnez, potas, fosofor. Wygładza, ujędrnia i uelastycznia skórę.

Stosowanie: do przygotowania maski czekoladowej potrzebne są: 1 duża miarka maski czekoladowej, 1 duża miarka letniej wody i 3 małe miarki ekstraktu czekolady (miarki dołączone są do opakowania). Wszystkie składniki należy ze sobą wymieszać. Po wymieszaniu składników maska samoistnie rozgrzewa się. Nakładać ciepłą maskę na całe ciało, lekko wmasowując. Zawinąć klienta w prześcieradło foliowe. Podgrzać kocem elektrycznym albo w kapsule przez 20 minut. Zmyć czekoladę pod prysznicem. Wykończyć zabieg masażem relaksującym lub drenującym używając kremu do masażu Mleczna czekolada Norel.

Pojemność: 1 kg.